Software Defined Everything

 Software Defined Data Center (SDx)

با   توجه به وابستگی کسب و کار و نقش فراگیر زیرساخت فناوری اطلاعات در چابکی   فرایندهای کسب و کار ،  انعطاف پذیری در تدارک  مدیریت منابع زیرساختی   فناوری اطلاعات ( شبکه ، پردازشی و ذخیره سازی ) بسیار حیاتی و یکی از   موارد تعیین کننده در بقا کسب وکار در فضای رقابتی خواهد بود .

فناوری   "مراکز داده مبتنی بر نرم افزار " امکان مدیریت و تدارک  منابع مذکور را   بصورت نرم افزاری و فارغ از سخت افزار فیزیکی و تنوع براندهای موجود در   زیرساخت فراهم میاورد . بوسیله این فناوری علاوه بر استفاده از مجازی سازی   در سطح منابع پردازشی ، مجازی سازی در سطح شبکه و سیستمهای ذخیر ه سازی   پیاده سازی میشود .

لذا بوسیله این  فناوری ، منابع شبکه ( سوییج ، روتر و ... ) منابع ذخیره سازی ( فضای ذخیره  سازی ؛ حجم خواندن و نوشتن  و سطح دسترس پذیری )بصورت نرم افزاری و خودکار  ایجاد ، کپی برداری و عکس برداری( به منظور امکان بازگشت به نقطه زمانی  مشخص ) خواهد شد .

شبکه مبتنی بر نرم افزار (Software Defined Network)

رسانه   های اجتماعی، سیستم‌های سیار، محیط های محاسباتی ابری از نمونه مثال هایی   است که در عملکرد خود تحت تاثیر محدودیت های شبکه های فیزیکی قرار می   گیرند. امروزه در مراکز داده، لایه های محاسباتی و ذخیره سازی از مزایای   چشمگیر مجازی سازی و اتوماسیون بهره می برند اما این مزایا تحت تاثیر   محدودیت های شبکه فیزیکی کاهش می یابد. مدیران فناوری اطلاعات می توانند  در  کوتاه ترین زمان ممکن منابع محاسباتی و ذحیره سازی مورد نیاز کاربران  را  فراهم کنند اما به دلیل دستی بودن فرآیندهای شبکه، نیاز به مدت زمان  طولانی  جهت فراهم آوردن تجهیزات و ایجاد تنظیمات مناسب در شبکه را دارند  که همین  موضوع سبب ایجاد کندی در عملیات می گردد. شبکه مبتنی بر نرم افزار  در مراکز  داده با ایجاد یک روش انعطاف پذیر جهت مدیریت شبکه توانایی  ایجاد انقلابی  عظیم در مراکز داده را دارد و در کنار مجازی سازی در دیگر  لایه های مرکز  داده، این تکنولوژی را در لایه شبکه نیز گسترش می دهد.

هدف   اصلی شبکه مبتنی بر نرم افزار این است که برای مدیران محیط ابر و مهندسان   شبکه این امکان را فراهم سازد تا بتوانند از طریق یک کنسول مرکزی در  کوتاه  ترین زمان ممکن تمامی سرویس ها و توپولوژی های ساده تا پیچیده شبکه  را  پیکربندی و مدیریت نمایند.

از مزایای استفاده از این تکنولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • افزایش امنیت
  • ایجاد مدیریت مرکزی
  • کاهش هزینه های سرمایه ای
  • کاهش هزینه های عملیاتی
  • افزایش قابلیت انعطلف پذیری و چابکی
  • ایجاد بستری مناسب جهت نوآوری

 

ذخیره ساز مبتنی بر نرم افزار (Software Defined Storage)

راهکارسیستمهای   ذخیره سازی مبتنی بر نرم افزار راهکارهایی هستند که منابع ذخیره سازی  مورد  نیاز برای سرویسها و ماشینهای مجازی را بطور نرم افزاری و بر پایه   سیاستهای ذخیره سازی  (Storage policy ) مورد نیاز  هر سرویس و یا ماشین  مجازی ، تدارک و در اختیار استفاده کننده قرار میدهند .   در این مدل  راهکارها بجای استفاده از تقسیم بندیهای ذخیره سازی در ارایه  های دیسک  (Storage Array LUNs ) ، نیازمندیهای  ذخیره سازی  ماشین مجازی و یا  سرویسهای انفورماتیک  بصورت سیاستهای ذخیره  سازی بر اساس "فضای مورد نیاز"  ، "میزان کارائی" و "حجم خواندن و نوشتن"  برای ان مورد خاص اعمال میشود .

 SDS ها با توجه به نوع و نیاز سازمانها به انواع مختلفی تقسیم میشوند:

  • Storage  Virtualization SDS : یک لایه نرم افزاری بعنوان واسط بین منابع ذخیره  سازی و دسترسی سرویسها و  ماشینها مستقر خواهد شد و بدون وابستگی به نوع  سخت افزار و شرکت سازنده ،  با توجه به نیازمندیها و ملاحظات سرویسها  ترکیبی از منابع سخت افزاری را  بعنوان یک واحد ذخیره سازی در اختیار  استفاده کننده قرار میدهد .
  •      Hypervisor SDS : در این مدل از سیستمهای ذخیره سازی ، لایه نرم افزاری  ذخیره سازی در  داخل هسته هایپروایزور پیاده سازی شده است و به سادگی و  بدون نیاز به نصب و  یا راه اندازی نرم افزار دیگر ، قابل فعال شدن خواهد  بود . بهمین صورت  مدیریت این نوع از ذخیره سازها با نرم افزار مدیریتی  هایپروایزور بصورت  یکپارچه انجام خواهد گرفت .
  • Hyperconverged  SDS : در این نوع از محصولات ، منابع ذخیره سازی و پردازشی بصورت فوق  همگرا  صرفا در یک شاسی (2 یونیت و یا بیشتر)  پیاده سازی میشوند. این  سیستمها با  قابلیت مقیاس پذیری بالا چه در سطح ظرفیت و چه در سطح توان  پردازشی خواندن و  نوشتن ، بصورت اماده به بهره برداری ، در بازار موجود  میباشند . شرکت  سازنده تجهیزات مراکز داده مدلهای متفاوتی از این نوع  سیستمهای ذخیره سازی  را به بازار عرضه میکنند . برخی از این محصولات به  شرح زیر میباشند : 
  1. HPE StoreVirtual VSA  متعلق به کمپانی HPE
  2. VMware Virtual SAN متعلق به کمپانی VMware
  3. Patent مربوط به کمپانی Nutanix